Michał Góra

Szef Kuchni i specjalista ds. gastronomi / Kitchen Chef & Opening Gastro Chef Dział Inwestycji Hotelowych / Hotel Investment Department

Kucharz z imponującym, 20-letnim doświadczeniem zawodowym. Szkolił się za granicą – w Wielkiej Brytanii w jednej z restauracji Gordon Ramsay oraz we Włoszech. Tamtejsza kuchnia stała się dla niego źródłem inspiracji oraz miała wpływ na jego aktualny styl gotowania. Jak sam przyznaje, najlepiej czuje się przygotowując dania kuchni włoskiej. Michał Góra pomagał rozwijać kuchnie restauracji wielu dużych sieci hotelowych. Startował w sieci Radisson. Jako Szef Kuchni otwierał pierwszy w Polsce hotel Hilton Garden INN w Krakowie.  Następnie kolejne obiekty w sieci Puro. Prowadził kuchnię dużego resortu na Podhalu Hotelu Aquarion. Obecnie szefuje kuchni w 4* Hotelu Qplus w Krakowie. Doskonale zna specyfikację branży gastronomicznej i posiada dużą wiedzę na temat wyposażenia i sprzętu kuchennego. Michał to także wieloletni Ambasador marki Bonduelle. W jego kuchni najbardziej liczy się jakość produktów i świeżość składników. „To podstawa udanego dania mówi”. Za swój główny cel stawia sobie sprawianie przyjemności i miłych doznań Gościom poprzez wygląd i smak przyrządzanych potraw.

Skontaktuj się ze mną

michal.gora@fforce.pl